Apinalaatikko

Ei kommentteja

Laatikkoni aihemaailma sopii parhaiten Aurajoen rannalla, förin lähellä, olevaan leikkipuistoon. Se on eräänlainen satukirja. Toivoisin aikuisten ja lasten keksivän tarinoita kuvien innoittamana.  Ensimmäiseksi sivuksi olen ajatellut toisen päädyn vaaleanpunaista, joka on aamu.  Seuraava iso vihreä sivu ilmapalloineen on päivä, sitten tulee ilta ja toinen suuri sivu on yö.

Pääasiallinen sijainti: Förin lähellä

Roskisgalleriaprojektin toteutettavaksi valitut kymmenen teosta julkistettiin 2.5. Turun kaupungin työntekijöiden siivoustalkoiden lounastilaisuudessa Aurajoen rannassa.

Roskalaatikot taidegalleriana

Roskisgalleria on Turun Kiinteistöliikelaitoksen ja Turun AMK:n Taideakatemian yhteinen projekti, jossa kymmenen kaupungin suurikokoista siirrettävää roskalaatikkoa (Pafebox) muuttuvat kaupunkiympäristössä toimivaksi taidegalleriaksi.

Siirrettävät roskalaatikot oli koristeltu vuonna 2011 kulttuuripääkaupunkiaiheisin tarroin. Tarroista luovuttiin vuoden vaihteessa, mutta laatikoiden suuret pinnat haluttiin hyödyntää ja samalla tuoda esiin kulttuuripääkaupungin jatkumo sekä ympäristö- ja siisteysnäkökohdat.

Roskalaatikoiden pinnat annettiin Taideakatemian kuva- ja valokuvataiteen opiskelijoiden galleriaksi. Hankkeen tavoitteena oli muun muassa tehdä korkeatasoinen taideopetus näkyväksi katukuvassa sekä synnyttää mielenkiintoista ristiriitaa esineen ulkonäön ja käyttötarkoituksen välille. Reunaehtoina toteutukselle oli Pafeboxien toiminnallisuus. Teokset kiinnitetään laatikoihin tarratulosteina. Laatikon päiden tulosteissa on mustapohjaiset inforuudut, josta löytyvät tekijätiedot.

Luonnokset ja toteutukset tehtiin ohjattuna harjoitustyönä

Projektin toteutukseen on osallistunut kuvataiteen ja valokuvan opiskelijoita ensimmäiseltä vuosikurssilta valmistuviin opiskelijoihin, vaihto-opiskelijoita sekä kuvataiteilijoita, jotka opiskelevat aikuistan tutkintoonjohtavassa koulutuksessa. Roskisgallerian kaltaiset projektit tukevat opiskelijoiden monipuolisia työelämävalmiuksia.

Opiskelijat tuottivat nopealla aikataululla 20 laadukasta ja käyttökelposta ehdotusta. Näistä kymmenen valittiin toteutettavaksi. Tärkein valintaperuste oli ehdotuksen soveltuminen ajateltuun ympäristöön. Roskalaatikot ovat siirrettäviä, mutta suuren osan ajasta ne sijaitsevat samalla paikalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s