Valolinna Sampolassa

Ei kommentteja
Valolinna
Valolinna

Porissa luotiin massiivinen valotaideteos, joka puki betonilähiön kaksi kerrostaloa iloisiin väreihin. Porilaiset kuvataiteilijat Anne Salmela ja Anna Turunen ideoivat valoteoksen, jossa asukkaat kertovat ikkunan kautta ulkomaailmalle jotain itsestään. Teoksella haluttiin tuoda esiin yhteisöllisyyttä ja ihmisen mahdolisuutta vaikuttaa omaan elinympäristöönsä.

Suuri joukko ihmisiä saapui ihailemaan Porin Sampolassa loistanutta taideteosta. Sampolan valoteos on jatkoa viime- ja toissasyksyisille Heikinlinnan valoteoksille. Kuvataiteilijat Anne Salmela ja Anna Turunen tekivät suuren urakan  houkutellessaan projektiin mukaan 45 asuntoa, 85 asukasta ja yli sata ikkunaa.

Sampolan valoteokseen osallistuivat Vellamontien ja Vasamatien vastakkaisten talojen asukkaat. Talojen välissä olevalla luistinkentällä oli mahdollisuus rusettiluisteluun, vaikka leuto keli ei taannutkaan parasta mahdollista jäätä. Myös kentän ja talojen ympäristön katuvalaisemet oli peitetty värikalvoin. (Yle, 13.2.2014, http://yle.fi/uutiset/valoteos_savaytti_porissa_elaman_vareja_ja_videoita_yli_sadan_ikkunan_kautta/7087519?fb_action_ids=10152040000708702&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s