Grafiikkalaboratorio tiedottaa: sokeriakvatinta — chiné-colle!

Ei kommentteja

Tässäpä tekniikka joka sopii maalaavampaa tyyliä tekeville tyypeille. Miksei myös meikäläiselle. Tein tätä samaa Kunnianosoitus Puuvillan verhoille -sarjaa kun en ryhtynyt uutta aihetta suunnittelemaan (kuvassa vasemmalla näkyy tulevaa Kanat-teemaista puupiirros-sarjaa). Tätä tekniikkaa aion ehdottomasti jatkaa. Ja tuo chiné-colle -tekniikkakin käy niin moneen. Taas tulee esiin tämä ihanuus grafiikan teossa: oma mielikuvitus on vain rajana tekniikoiden tuunauksessa omaan ilmaisuun.

IMG_20180130_204810.jpg

sokeriakvatinta
Sokeriakvatinta on akvatintan tekotapa, jossa kuva-aihe maalataan sokeri-tussiliuoksella ensin kuparilaatalle. Laatta lakataan umpeen ohuella peittolakalla, jonka jälkeen vesikyvyssä sokeri liukenee pois. Paljastuneisiin kohtiin tehdään akvatintapohjustus normaaliin tapaan. Akvatintapohjustuksen voi myös tehdä prosessin aluksi ennen sokeriliuoksella maalaamista./Pekka Hannula
chine collé
Kaksivärinen taidegrafiikan vedos, jonka pohjasävy muodostuu varsinaiselle painopaperille liimatusta ohuesta japaninpaperista tms./Pekka Hannula

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s